Véget ért a Bauer Inline Hockey Bajnokság

  • 2024.06.27. 13:19
  • Fehérvárav19

A nyár izgalmasan indult az U8-as és az U10-es korosztály játékosai számára, hiszen közülök sokan részt vettek az országos Bauer Inline Hockey bajnokságon. 

A tavalyi nyárhoz hasonlóan az akadémia gyerekei a korcsolyát görkorcsolyára váltották, és megkezdték az görhoki edzéseket a Bregyóban. Azonban az idei év más, hiszen az edzéseken túl, a gyerekek bajnokságban is megméretethették magukat. 

A Bauer Inline Bajnokság elsődlegesen az U10-es korosztály számára volt meghirdetve, de a székesfehérvári alakulat vegyes, U8-as és U10-es játékosokkal nevezett. 

Pánczél Brigitta, edző értékelte a gyerekek teljesítményét és a tornát: "Azért gondolom nagyon jónak, mert a gyerekek így egy újabb sportot is megismerhetnek, hiszen a görhoki nagyon sok mindenben különbözik a jégkorongtól. Egy szuper kiegészítő mozgás nyáron a száraz edzések mellé. Illetve azt látjuk, hogy nagyon élvezik a játékosok, ami a legfontosabb szempont. Emellett pedig lehetőséget ad arra, hogy a nyári szünetben is minél többet mozogjanak, a szabadban legyenek, hiszen az edzések a Bregyóban vannak. 

Azt is észrevettük, hogy mivel itt a tornák hosszabbak voltak, teljesen máshogy élték meg őket a gyerekek. Többet beszélgettek, játszottak egymással a szünetekben, illetve más csapatok játékosaival is több alkalom jutott az ismerkedésre. Így nem csak nagyon jó csapatépítő alkalmak voltak ezek a tornák, hanem különböző klubok között is kialakultak kapcsolatok. 

Egy-egy tornára jelentkezéssel lehetett bekerülni és sokszor túljelentkezés volt az alkalmakra. Minden tornán, ahol részt vettünk 8 csapat indult. A Bregyóban rendezett tornára 2 különböző csapattal kellett neveznünk a 2 meccsre, mivel annyi játékosunk szeretett volna játszani. Ezen a tornán kívül jártunk Zalaegerszegen és Dunaújvárosban is. A gyerekek meccsről meccsre fejlődtek, látszott rajtuk, hogy egyre jobban ráéreznek erre az új sportra. Végig sportszerűen küzdöttek a hosszú tornákon az elképesztően meleg időjárás ellenére is. Nagyon büszkék vagyunk a teljesítményükre és a kitartásukra!"