Véget ért a középszakasz

  • 2020.02.11. 18:00
  • Fehérvárav19

Kölyök B csapatunk utolsó két középszakasz mérkőzését Ozsváth Ádám vezetőedző értékelte és szót ejtett a gárda előtt álló időszakról is.

Kölyök B csapatunk utolsó hazai középszakaszbeli mérkőzését a Pesterzsébet ellen játszotta, ahol magabiztos győzelmet arattak Ozsváth Ádám tanítványai. A vezetőedző a következőket mondta el a találkozót követően: „A mérkőzés előtt tudtuk, hogy erős ellenféllel szállunk szembe, sikerült is a srácoknak ennek megfelelő motivációval jégre lépni. Az egész meccsen oda-vissza játék folyt, a második harmad végén 1-1 állt az eredményjelzőn. A harmadik játékrész közepén öt perc alatt négy gólt ütöttünk és csak egyet kaptunk, így nagyjából akkor eldőlt a győztes kiléte. Ki kell emelnem Csapó Dominikát, aki nagyon jól védett aznap, hiszen ötven lövésből mindössze három gólt kapott, így megadta nekünk az esélyt a győzelemre.”

Végeredmény: Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia B – PHC 6-3 (1-0, 0-1, 5-2)
Összeállítások:
Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia B: Csapó – Nyikos, Fazekas, Merkl, Debreceni-Bárány, Sábián, Sári, Leposa, Sótonyi, Bóla, Kabai T., Németh, Tankó, Farkas, Hamrák, Házi, Máhl, Kabai P.
PHC: Batta – Aradi, Tót, Bethlen, Bóna, Cserkó, Szabó, Kárpáti, Zentai, Juhász, Kapusi, Martinec, Tamás, Ivády
Gólszerzők: Máhl (2), Tankó, Sári, Sábián, Bóla illetve Juhász (2), Aradi

A középszakasz utolsó mérkőzésére Zalaegerszegre utazott U14 B csapatunk, de hiába vezettek az első harmad végén, a hazai együttes végül otthon tartotta a pontokat. Kölyök B gárdánk ellenük szenvedte el egyetlen vereségét a szezon ezen időszakában, a találkozót követően Ozsváth Ádám így nyilatkozott: „A mérkőzést jól kezdtük, oda-vissza játék folyt, kértem a srácokat, hogy sokat lőjünk kapura, ezt teljesítették, de a kipattanókra nem értünk oda, ennek ellenére egygólos előnnyel mehettünk az első szünetre. A második harmadban elkezdtünk odaérni a kapu előterébe, két gólt is ütöttünk, de sajnos a kettő között kaptunk is egyet. Aztán jött két kiállítás, amit gyorsan kihasznált az ellenfél és itt, úgy érzem, a lélektani előny hozzájuk került. Igaz, úgy jöttünk ki a harmadik húsz percre, hogy ha azt nyerjük, miénk a meccs, de ez nem sikerült. Sajnos az olyan korongoknál, amiknek megszerzésére 50-50 százalék esély volt, szinte mindig az ellenfél jött ki jobban, így nehéz megnyerni akár csak egy cserét is. Egyénileg ismét fegyelmezetlenek voltunk, így hiába kerültünk a végén kettős, majd szimpla előnybe, ahol a kapust is lehoztuk, nem tudtunk felzárkózni. A srácoknak meg kell tanulniuk, hogy az egyéni érdekeket a csapat érdekei mögé helyezzék és nem csak akkor, amikor miden szép és jó, hanem azokban a helyzetekben is, mikor nehezebben mennek a dolgok.”

Végeredmény: Egerszegi Titánok – Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia B 5-3 (0-1, 3-2, 2-0)
Összeállítások:
Egerszegi Titánok: Csóbor K. – Elefánti, Wappel, Domján, László, Farkas O., Szaller, Kállai, Zsigray, Farkas L., Szántó, Gaál, Csóbor P., Lenk, Hajdu, Kiss
Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia B: Csapó – Nyikos, Fazekas, Debreceni-Bárány, Sábián, Domokos, Sári, Leposa, Sótonyi, Bóla, Kabai T., Tankó, Farkas, Hamrák, Házi, Máhl, Kabai P.
Gólszerzők: László, Farkas O. (2), Kállai, Hajdu illetve Sábián, Debreceni-Bárány (2)Kölyök B csapatunk számára véget ért a középszakasz, a tabella 11-16. helyéért folytatódik a bajnokság. Öt ellenfél és tíz mérkőzés vár Ozsváth Ádám alakulatára a helyosztók körében, ahol a Zalaegerszeg, az UTE B, a Ferencváros, a PHC és a Győr ellen játszanak majd egy-egy hazai és idegenbeli összecsapást. A vezetőedző röviden elmondta várakozásait az előttük álló időszakról és arról is beszélt, hogy hogyan készülnek: „A bajnokság utolsó tíz meccse következik, azt gondolom, hogy egy célunk lehet: minden meccsen csapatként játszani, és az eddigi hullámzó teljesítményt magunk mögött hagyva kiegyensúlyozott játékot játszani. A szezon végéhez közeledve kicsit többet érintjük a létszámfölényes szituációkat, de az alap elképzelés nem változik, azon dolgozunk, hogy mindenben ügyesebbek legyünk. Zalaegerszegen kezdünk, ahol a legutóbbi meccsen annyi döntött, hogy az ellenfél minden korongot jobban akart. Ha ezen javítunk, győzhetünk."