Veretlen a serdülők B csapata

  • 2021.10.31. 14:53
  • Fehérvárav19

Az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia U16 B csapata eddig öt találkozón szerepelt a 2021/2022-es szezonban. A felkészülésről, az eddig lejátszott, illetve az előttük álló mérkőzésekről a vezetőedző, Nagy András beszélt.

Nagy András először az alapozásról, illetve a csapat összeállításáról foglalta össze gondolatait: „Júliustól szeptember közepéig a serdülő korosztály közösen készült, így a felkészülést az A csapat szakmai stábjával közösen irányítottuk. A két keretet a felkészülési időszak végén választották szét, éppen ezért csak ekkor tudtam meg, hogy kikkel is fogok a továbbiakban együtt dolgozni. A jelenlegi összeállításban kilenc serdülőkorú játékos mellett nyolc-tíz kölyök játékos is szerepel, számunkra tehát most kezdődött meg az igazi csapatépítés, hiszen nemrég kezdtünk el együtt dolgozni. A legfontosabb feladataink közé tartozik az, hogy ezeket a játékosokat minél gyorsabban egy csapattá gyúrjuk.”

 

A vezetőedző ezután a lejátszott és a következő mérkőzésekről beszélt: „Eddig összesen négy találkozón játszottunk a bajnokságban, ebből mindet nagy fölénnyel sikerült megnyernünk. Október 24-én, a legutóbbi Sportországi Cápák elleni bajnoki mérkőzésünkön a sok hiányzó játékos ellenére sikerült győznünk 2-4-re, hiába volt rendszertelen számunkra az utolsó harmad a sok kiállítás miatt. Nagy öröm számomra, hogy szerepet kapott az U14-ből feljátszó kapusunk, aki sikeresen vette az akadályokat, nagyon jól védett. Október 27-én, szerdán játszottunk egy barátságos mérkőzést Miskolcon, amin az egész U16-os korosztály képviseltette magát egy közös csapattal. Még nagyon a szezon elején járunk, majd később jönnek a nehezebb összecsapások, például a Lehel HC vagy a Dunaújvárosi Acélbikák ellen. A következő megmérettetésünkoktóber 31-én lesz hazai pályán, pont a Dunaújvárosi Acélbikák lesz az ellenfelünk, akik ellen izgalmas, kiélezett találkozóra számítok.”